vineri, 15 octombrie 2010

Ecler, o pasiune duuulce! :*



 Coji de eclere:
125 g faina
100 ml ulei
250 ml apa
3 oua
un praf de sare

Crema:
4 galbenusuri
5 linguri de zahar
5 linguri de amidon
450 ml lapte
un plic ness(18 g)
50 g ciocolata
2 linguri cacao

Decor:
250 ml frisca
75 g ciocolata neagra
2 linguri lapte
1 linguri unt
50 g ciocolata alba
Mod de preparare

Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.


Crema:



Laptele se amesteca cu cafeaua, cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa la racit.



Glazura:



Ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la micorunde 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.

Mod de servire

Se taie capacelul eclerelor, se pune crema, frisca si capacelul. Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.
Alte retete recomandate:

3 comentarii:

  1. ooo,multumesc mult pt reteta si ca mi-ai trimis-o atat de repede! am sa dau link-ul cu blogul tau si altor prietene!am sa revin sapt.viitoare sa-ti spun cum mi-a iesit ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din tot sufletul! chiar am nevoie de prieteni. Te imbratisez, esti minunata! (banuiesc ca esti o doamna, nu? :) ca pe domni nu-i pasioneaza prajiturile decat partea cu mancatul ;) nu? Daca doresti, poti sa te prezinti...)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine te-am regasit!a iesit o prajitura delicioasa si vreau sa-ti mai multumesc inca o data pt reteta!
    da,sunt rodica si sunt din floresti prahova si chiar imi pare bine de cunostinta :)

    RăspundețiȘtergere